top of page
DSC_0483_edited.jpg

                                                   Mijn werk als kunstenaar

 

Ik schilder en teken wat mij omringt – mensen, bomen, spelende kinderen, het groeien en bloeien, een  rode kool, mijn huis, mijn gevoelens en gedachten.

Uiting geven aan mijn verwondering over en liefde voor het leven om mij heen, alle wezens die allen van zichzelf compleet zijn en toch ook tegelijk zo onderdeel van een groter geheel.  

 

Schilderen, tekenen, het knippen met papier doen mij kijken, het scherpt mijn zintuigen, het doet schellen van mijn ogen vallen.

 

 

Ik werk voornamelijk met olieverf, houtskool, kleurpotlood, papier en schaar. 

Mijn schilderijen hebben een herkenbare figuratieve stijl, verwant aan het expressionisme met een zekere dromerigheid en een welhaast aaibare textuur. Grote schilderijen en kleine doekjes.

De werken die ontstaan met papier en schaar, de knipsels, hebben een meer abstracte vormtaal.

De meeste knipsels zijn wat kleiner van formaat, ontstaan aan tafel.

 

Wat ik zoal heb geschilderd zijn de bollenvelden van Egmond, de bossen bij Putten en Norg, zonnebloemen bij Barbuise (Frankrijk). Vanuit de Metzkoepel in Amsterdam heb ik een reeks stadsimpressies gemaakt. Mijn huis in de Govert Flinckstraat - de Pijp in Amsterdam, waar ik bijna 10 jaar had gewoond en wat werd gesloopt. Als afscheidsode en als dank aan deze thuisbasis kregen meerdere plekken van mijn huis hun plek op het doek. De schoorsteenmantel met alle kleine frutsels erop, de tuin midden in de Pijp met de duif op de voederplank, mijn bedhoekje, monumentale en intieme doeken.

Van de spruiten en rode kolenoogst in Limburg zijn meerdere doeken tot stand gekomen. De herfstachtige bijna kale bomen, de dans van de rode kolenoogst, de rode kool met haar prachtige bladeren die het regenwater als in bakjes opvangen. 

Op een of andere manier zijn het ook vaak tegenstellingen die in mijn werk willen samenkomen, iets met elkaar willen aangaan.

Ruim monumentaal en poëtisch intiem, robuust en sierlijk, een zekere grofheid en een zachte aaibaarheid, een stoere steigerbouwer dansend balancerend op de steigers...

Met het ontstaan van het meest recente werk, de knipsels, is een zekere schroom om het 'oude werk' te tonen verdwenen. Mijn oude werk en mijn nieuwe werk hebben elkaar ontmoet.

En deze ontmoeting nodigt uit tot nieuwe knipsels, schilderijen, tekeningen.

 

Veel schilders en beeldhouwers waar ik van hou zoals Constant Permeke, Hendrik Werkman, Vincent van Gogh, Joan Miro, Gustav Klimt, Edvard Munch, Rembrandt, Constantin Brancusi, Paul Klee, Henry Moore, Pablo Picasso, Marc Chagall, Andrez, Camille Claudel, Barbara Hepworth, Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Ursula von Rydingsvard, Claudy Jongstra, Dorette Giling, Marcella van Zanten, Jacqueline van den Bos, Jopie Mellema……………..

Lijn 02.jpeg
bottom of page